OLOMOUC CUP 2022

...

Třetí ročník mezinárodního parahokejového turnaje Olomouc Cup je za námi a věříme, že můžeme hovořit o úspěšném průběhu celé akce i o spokojenosti všech zúčastněných hráčů i členů realizačních týmů.

Letos k nám do Olomouce přijely soutěžit české celky v zastoupení juniorského národního týmu a parahokejistů z Havířova. Poměřit s nimi síly dorazily také týmy Paraleijonat z Finska, Vienna Warriors z Rakouska a národní tým Francie. Zejména díky ohlasům účastníků věříme, že se nám podařilo sestavit soutěžící týmy, tak aby byly jejich síly více méně vyrovnané a všem týmům přinesly mnoho nových zkušeností, zážitků i motivaci k ještě lepším výkonům.

První den turnaje zahájil zápas mezi domácími Olomouckými Kohouty a Rakouskými Vienna Wariors. Vítězství přineslo radost domácímu týmu s výsledkem 6:0. Kohouti převýšili rakouské sousedy rovněž v počtu střel, a to v poměru 26-1. V druhém zápase změřili síly celek Havířova a Juniorský tým ČR. V napínavém zápase zvítězili čeští junioři těsným rozdílem 1:0, počet střel v zápase 26 - 1 ve prospěch české reprezentace. Páteční hrací den pak uzavřel zápas finského celku Suomi Paraleijonat proti francouzskému národnímu týmu. Finové zvítězili konečným výsledkem 3:0, počet střel v zápase činil 10-2 ve prospěch Finska.

Druhý hrací den byl rovněž plný napínavých zápasů a kvalitních parahokejových výkonů na mezinárodní úrovni. Sobota byla zejména pro hráče velice náročná, jelikož každý tým odehrál celkem tři zápasy. Olomouckým Kohoutům se dařilo ve všech zápasech a zvítězili tak nad Francií 6:2 (poměr střel 19-3), s Havířovem 2:1 (poměr střel 32-11) i s juniorským týmem ČR s konečným výsledkem 6:0 (s poměrem střel 28-9). Českým juniorům se také dařilo a kromě prohraného zápasu nad Olomoucí si připsali dvě vítězství, kdy v zápasech s rakouskými HV Warriors zvítězili s výrazným rozdílem 6:0 a s poměrem střel 21-4 i nad finskými Paraleijonat s těsným výsledkem 2:1 i nevelkým rozdílem střel v poměru 8-6. Dařilo se i finským Lvům, kteří vyhráli po samostatných nájezdech 1:0 (poměr střel 10-16) nad Havířovem a s vysokým gólovým rozdílem také s HV Warriors 9:0 (s poměrem střel 10-3). Francie vyhrála nad vídeňskými Warriors 1:0 (střely 12-13). Havířov pak vyhrál nad Francií 4:0 s poměrem střel 21-5. Bojovníci z Vídně se sice vítězství bohužel nedočkali, po všechny zápasy však byla vidět obrovská snaha celého týmu, chuť bojovat až do poslední chvíle a dle jejich vlastních slov se těší, až budou moci příští rok překvapit lepšími výsledky.

Neděle přinesla dopoledne poslední tři zápasy základní části, ve kterých zvítězili Olomoučtí Kohouti 4:1 nad finskými Paraleijonat, juniorský tým si připsal vítězství nad Francií 6:0 a Havířov překonal vídeňské Warriors 2:0.

Odpoledne pak zakončily turnaj finálové zápasy o umístění, ve kterých Francie vybojovala páté místo v zápase nad Vienna Warriors s výsledkem 2:1, Havířov získal bronz v zápase nad Suomi Paraleijonat s těsným výsledkem 1-0 a zlato si odnesli domácí Olomoučtí Kohouti, kteří ve finálovém souboji vyhráli nad českou juniorskou reprezentací, která si tak vysloužila krásné stříbrné medaile.

Nedělní odpolední zápasy o konečné umístění zakončili třetí ročník mezinárodního para hokejového turnaje v Olomouci.

Celkové pořadí třetího ročníku mezinárodního turnaje Olomouc Cup 2022:

1. místo Olomoučtí Kohouti (ČR)

2. místo Juniorský tým ČR (ČR)

3. místo Parahokej Havířov (ČR)

4. místo Suomi Paraleijonat (Finsko)

5. místo národní tým Francie

6. místo HV Warriors (Rakousko)

Za celý tým pořadatelů věříme, že se nám letošní ročník velice podařil a nesmírně si vážíme pozitivní zpětné vazby od týmů, jejich hráčů a členů realizačních týmů. Věříme, že jak všichni zúčastnění, tak přítomní fanoušci si z turnaje odnesli mnoho příjemných parahokejových zážitků.

Chtěli bychom tímto také poděkovat všem zúčastněným, ať již hráčům, manažerům či ostatním členům realizačních týmů a všem, kteří se na organizaci tohoto turnaje podíleli. Zároveň bychom chtěli poděkovat Národní agentuře sportu, Olomouckému kraji, městu Olomouc, klubu HC Olomouc a všem, kteří náš turnaj podpořili. Děkujeme také médiím, která nás podpořila informováním o konání turnaje a všem fanouškům, kteří přišli podpořit své favority přímo na olomoucký zimní stadion, i těm, kteří sledovali naše přímé přenosy.

Těšíme se na Vás příští rok!