Sportovně integrační pobyt Bez hranic 2021

...

Od 15. 8 do 21. 8. se konal tradiční sportovně integrační pobyt Bez hranic v Lanžhotě, který pořádá klub SOHO Olomoučtí kohouti. Pobytu se zúčastnilo 35 osob jak handicapovaných tak zdravých.

Na programu nebyl jen hokej, ale hlavně prohloubení integrace mezi zdravými a handicapovanými. Hráli se společenské hry, opékalo se, uspořádali jsme turnaj ve stolním tenise, střílelo se na bránu se sledge, hrál basketball na vozíku, dělaly se výlety na kole a hanbiku po lužních lesích, atd...

Důležitým úkolem hráčů bylo nabrání fyzičky a sehrání se na ledě před námi pořádaným mezinárodním turnajem v parahokeji a nadcházející sezonou.

Celotýdení dřinu a úsilí jsme vyzkoušeli v pátek 20. 8. a v sobotu 21. 8. v přátelských zápasech s parahokejisty Havířova. Utkání se neslo v duchu pomoci oblastem zasažených tornádem. První zápas jsme vyhráli se skorem 6:2 a v odvetě jsme zvítezili 4:1. Díky všem hráčům se nám podařilo vybrat 8000 Kč, které předáme 19. 9. 2021 v Břeclavi na podporu obnovení Mateřské školky v obci Hrušky.

Na zápas se také přišel podívat fanoušek David, který si parahokej vyzkoušel na jednom z tréninků. Bohužel, jeho handicap mu neumožňuje se tomuto sportu věnovat. Ale jeho nadšení a úsměv byl pro nás největší odměnou.