Představení členů našeho týmu

...

Další koho představíme je náš profesor

David Buriánek

1. Jak dlouho se věnuješ parahokeji a jak ses k němu dostal?

Parahokeji se věnuji 4. rokem a dostal jsem se k němu přes dlouholetého kamaráda “Cvrčka“, se kterým jsme se náhodně potkali na kolejích UP. Po delším rozhovoru, kdy jsem mu říkal, že jsem se sportem (florbal) po poslední operaci skončil, jelikož mi přestalo fungovat pravé lýtko, se mě rozhodl vzít na trénink parahokeje v Olomouci.

2. Co tě na parahokeji baví?

Na parahokeji mě baví překonávání sebe sama. Vzhledem k mé diagnóze MO spastická diparesa(která zapříčiňuje narušení rovnováhy, koordinací pohybů atd.) je to sport kde tyto své nedostatky můžu neustále trénovat. A v neposlední řadě je to však taky kolektiv, díky kterému jsem to hned po x nezdarech nevzdal.

3. Na jakém postu hraješ?

Začínal jsem jako útočník, povětšinou na centru. Postupem času jsem však přešel do obrany.

4. Máš nějaký vzor? Koho?

Z pohledu týmu má asi můj největší respekt a úctu hokejový parťák Martin Novák. Z pozice mimo klub je to asi reprezentant Pavel Kubeš.

5. Proč hraješ/hostuješ právě za Olomouc?

Jediným z důvodů je, že studuji Olomouci. Dále jak už jsem řekl významnou měrou za to může kolektiv. A závěrem optimisticky, dost pochybuji, že bych si jinde tak zahrál.

6. Co si slibuješ od další sezony?

V téhle době? Ať jsme všichni zdraví pro nadcházející sezónu a hlavně ať se po dvou předešlých konečně dohraje. Jestli je ta otázka směřovaná k umístění, tak je mi to jedno, ale samozřejmě bych byl s týmem rád co nejvýše to bude možné.

7. Máš ještě i jiné zájmy než parahokej?

Ženy, víno, zpěv …Samo sebou, že tak trochu kecám v Olomouci musíte mít před vínem upřednostněný rum... Nevím, smutné je, že asi záliby nemám…