Představení členů našeho týmu

...

Jako dalšího představíme naši brankářskou jedničku

Michal Černoch

1.Jak dlouho se věnuješ parahokeji a jak ses k němu dostal?

K parahokeji jsem se dostal v roce 2010. Po autonehodě, kdy jsem si přerušil míchu v páteři a bylo jasné, že postižení bude s největší pravděpodobností nevratné, tak jsem hledal nějaký sport, který bych mohl dělat. A parahokej byl jasnou volbou.

2.Co tě na parahokeji baví?

Tak nejvíc mě baví, že je to kontaktní sport, a že je tam možnost neustále se posouvat dál. A hlavně ta parta lidí okolo týmu. Je to vlastně taková druhá rodina.

3.Na jakém postu hraješ?

Napřed jsem se snažil hrát v poli, ale mé postižení mě hodně limitovala a vzhledem k tomu, jak se parahokej kvalitativně posunuje, zkusil jsem to v brance a už jsem tam zůstal. Tak jak se říká, komu to nejde v poli, tak vleze do branky.

4.Máš nějaký vzor? Koho?

Vzor asi přímo nemám, v parahokeji je to složitější a hodně záleží na postižení. Spíš se snažím najít si vlastní styl, který mi vyhovuje. Ale je jasné, že se snažím něco okoukat od těch nejlepších. Nakonec náš trenér je jedním z nejlepších brankářů, který v českém parahokeji byl.

5.Proč hraješ/hostuješ právě za Olomouc?

Olomouc byl nejblíže, když jsem začínal. Ale když jsem tam poznal tu partu a všechny okolo tak bych nikdy neměnil. Teď můžu říct, že Olomoucký parahokej je moje srdcovka. Nejlepší tým

6.Co si slibuješ od další sezony?

No hlavně, aby se další sezona začala hrát. Bohužel epidemie nás nechala už rok stát. Taky doufám, že zase budeme moci hrát. Každopádně bych si přál, abychom postoupili do play-off a potom se uvidí.

7.Máš ještě i jiné zájmy než parahokej?

Rum, tanec a sex. Né vždy v takovém pořadí...