Desáté kolo ligy 2023/2024

...

Repríza loňského boje o bronz se uskutečnila v neděli ráno na olomouckém zimáku, kde Kohouti přivítali Spartu Praha. Zápas nabídl mnoho branek, zvratů, kdy týmům na branky mnohdy stačilo jen pár vteřin. Z bodového zisku se nakonec radovala Olomouc.

Domácí využili svůj počáteční tlak a skórovali jako první. Kapitán Olomouce Radek Jedlička byl vyslán do samostatného úniku a nájezd proměnil ranou do levého rohu, v čase 2:49 tak vedli domácí 1:0. Uběhla minuta a byla tu odpověď ze strany Sparty. Zdeněk Krupička taktéž vyslán do úniku srovnal na 1:1 a to střelou pod betony Černocha. V čase 4:44 si Kohouti vzali vedení zpět na svoji stanu. Kapko za podrážení dal domácím výhodu přesilovky a kapitán Radek Jedlička toho využil ke druhé brance. Z pravého kruhu pro vhazování vyslal kotouč pod horní tyčku a zvýšil na 2:1.

Druhá třetina se nesla v duchu rychlých změn ve skóre. Spartě se v 20. minutě nepodařilo uklidit puk do volného prostoru černochovy branky, za to domácí díky Martinu Žižlavskému se dostali do vedení 3:1, když skórující hráč dovedl využít rychlého přesunu Olomouce. Za 13 vteřin v čase 20:58 mohla střídačka Kohoutů oslavovat další branku. Po vhazování se nejlépe zorientoval Miloš Večerek, ujel hostujícím hráčům a ranou doprostřed brankoviště upravil už na třígólový náskok Hanáků. Sparťané totéž předvedli ve 24. minutě. Nejprve dal gól Alex Ohar, který unikl obraně domácích a napálil puk do levého rohu branky. O 35 vteřin později Sparta upravila na rozdíl pouhé branky. Puk vyslaný Janem Frolíkem se dostal pod beton Černocha mezi tři tyče a z pozemní střely se stala branka na 3:4.

Ve třetí třetině měli Pražané enormní tlak v útočném pásmu. Puk hosté skoro neztráceli, jednou se ozvala i branková konstrukce, jenže Černoch byl skálopevný a všechny pokusy o srovnání pohotově zneškodnil, někdy až na poslední chvíli. Stačil však jeden útočný výpad Kohoutů a úprava skóre na 5:3. Radim Mikuš byl přímo před gólmanem Vápenkou, kotouč si krátce zpracoval a dostal ho doprostřed branky v čase 41:46. Spartě nepomohla ani hra bez gólmana, a tak se z výhry 5:3 raduje Olomouc.

Branky a nahrávky: 3. Jedlička (Žižlavský), 5. Jedlička (Žižlavský, Kvoch), 21. Žižlavský (Mikuš, Jedlička), 21. Večerek (Mikuš), 42. Mikuš (Jedlička, Kvoch) – 4. Krupička (Novotný), 25. Ohar (Kapko), 25. Raul (Ohar)

Převzato z webu /Parahokej.cz