Deváté kolo ligy 2023/2024

...

Obhájci titulu z Karlových Varů se o víkendu vydali na moravskou výpravu. Jako první zavítali do Olomouce, kde je čekal duel s Kohouty. Ve druhé třetině domácí stáhli tříbrankové manko a dali kontaktní gól, jenže v závěru si slovo vzali Západočeši.

Úvodní minuty byly na obou stranách poměrně rozpačité. Hosté si vypracovali dvě velké šance po rychlém úniku, ale ani Zelinka, ani Geier nepřekonali připraveného Černocha. Až v 9. minutě se karlovarský gólostroj rozjel naplno. Radek Zelinka upláchl po levé straně a zavěsil přesně do vzdálenější šibenice. O necelou minutu později navíc předvedl krásný para hokejový Michigan Filip Veselý, který za brankou domácích nabral kotouč na čepel a po vytočení před branku ho poslal kolem hlavy Černocha až do sítě. Těsně před přestávkou pak Veselý nalákal pozornost všech na sebe a ladným pasem k tyči oslovil ke skórování osamoceného Michala Geiera.

Domácí se však nevzdávali a ve druhé periodě se dostali zpět do hry. Miloš Večerek upláchl hostující obraně a z pravého kruhu zakončil přesně na zadní tyč. O chvíli později sice Jedlička z úniku neskóroval, ale záhy se už trefil přesně. Ukázal svůj důraz na brankovišti a po sérii dorážek dotlačil puk až za záda Sedláčka. Hosté se neustále snažili navýšit svůj náskok, ale podařilo se jim to až ve 28. minutě hry. Filip Veselý vypálil po obkroužení domácí svatyně na zadní tyč a po ledě našel skulinku.

Třetí patnáctiminutovka se nesla ve znamení karlovarského obléhání branky. Geier oslovil ve slotu volného Karla Wágnera, který si poradil ranou do protipohybu Černocha. O dvě minuty později navíc Radek Zelinka zopakoval svůj počin ze startu utkání a z levého kruhu pro vhazování znovu perfektně vymetl vzdálenější šibenici, čímž tak zakončil stav utkání na 6:2 pro karlovarské Žraloky.

Branky a nahrávky: 17. Večerek (Jedlička), 18. Jedlička (Mikuš) – 9. Zelinka (Veselý, Wágner), 10. Veselý, 14. Geier (Veselý), 28. Veselý (Geier), 36. Wágner (Geier, Zelinka), 38. Zelinka (Veselý, Wágner)

Převzato z webu /Parahokej.cz